q

Vi tilbyder følgende behandlinger

Tandklinik med ansvarlighed

 

Hos os sætter vi en ære i ansvarlighed. Vores behandlinger tager altid udgangspunkt i en grundig, individuel vurdering, som sammenholdt med dine ønsker og muligheder, danner grundlag for det videre forløb.

 

Derudover er vi en tandklinik, som viser ansvar overfor miljø og klima.

 

Vi laver ikke fyldninger med kviksølv, og er i det daglige meget opmærksomme på håndteringen af affald. Vores rutiner tages jævnligt op til overvejelse for konstant optimering, og vi anvender udelukkende sikre produkter og nyt, gennemtestet udstyr. Dermed er du altid garanteret tryg behandling, når du vælger os.

 

 

Udover alle almindelige tandbehandlinger tilbyder vi:

 

 • Avanceret kirurgi og implantat
 • Usynlig tandretning invisalign
 • Kroner og broer i helporcelæn-færdig samme dag
 • Alle former for proteser
 • Bidfunktionsbehandling
 • Smertefribehandling
 • Parodontosebehandlinger

 

En  særlige specialitetet er porcelænsbehandling af under- og overkæbefortænder, med smuk, lækker, individuel og holdbar porcelæn. Afhængig af tændernes tilstand, udføres som hel eller delkrone eller som tynde facader. Facaderne, som også kaldes også veneers, kan fremstilles i ned til o,3 mm tykkelse og kan ofte udføres uden beslibning af selve tanden. Med færdiggørelse samme dag kan vi klare op til 8 fortænder. Indikation for porcelænsbehandlingen kan være ren  kosmetisk, eller en styrkelse og genopbygning af tænderne. Tit kombineres begge indikationer. Vores mål med disse behandlinger er at tandsættet fremstår ægte og naturligt, men i en mere flot og sund udstråling og med minimale indgreb i tænderne.

 

 

 

 

 • Rodbehandling

  Indeni tænderne findes der nerver og blodkar. Det er disse nerver der sender nødsignal fra tanden, når man har tandpine. Tandpinen kan opstå fordi nerven i tanden er død eller blevet inficeret med bakterier fra et hul i tanden, et slag på tanden eller en dyb revne under en stor fyldning.

   

  En beskadiget eller død nerve skal fjernes fra tanden hurtigst muligt, da infektionen kan brede sig til den omkringliggende knogle.

   

  Når man fjerner nervevæv og blodkar laver man en rodbehandling. Rodbehandlingen foregår ved, at tandlægen med fine instrumenter fjerner vævet og erstatter det med en rodfyldning.

   

  Behandlingen er som oftest smertefri, men kan i enkelte tilfælde give kortvarige symptomer undervejs.

   

  Når en tand er rodbehandlet er tandens styrke svækket, og du skal i samråd med din tandlæge planlægge at din rodbehandlede tand skal have en krone.

 • Broer

  Hvad er en tandbro?

  En bro støtter på naturlige tænder efter samme princip som en krone, som omslutter og dækker hele tanden. En bro erstatter én eller flere manglende tænder. Broer bruges til erstatning af mistede tænder. En bro cementeres eller limes fast til de naturlige tænder og kan således ikke tages ud, og føles derfor som dine egne tænder. På klinikken udfører vi mange former for broarbejde.

   

 • Implantater

  I dag kan vi erstatte mistede tænder med nye tænder. Vi sætter en kunstig rod i kæben, hvor den mistede tand havde sin plads og forsyner roden med en porcelænskrone. Implantatbehandling er derfor en mulighed for, at patienter med tandtab, kan få fastsiddende tænder igen. Behandlingen er oftest smertefri. Implantater kan også udføres i kombination med proteser, så disse sidder rigtig godt fast.

   

  Et implantat består af en skrue, en krone og et forbindelsesled. Skruen sættes fast i kæbeknoglen og erstatter den manglende tandrod. Gennem forbindelsesleddet fastgøres kronen til skruen. Hvis flere eller alle tænder mangler indsættes flere skruer.

   

  Inden behandling skal der foretages en grundig forundersøgelse med røntgen-billeder og registrering af omkringsiddende tænderne og knogleben, hvor implantatet skal sidde. For at vurdere, om der er knogle nok at sætte implantaterne i. Hvis der er for lidt knogle, har man mulighed for at udbygge den. En knogleopbygning betyder dog i de fleste tilfælde, at behandlingen forlænges tidsmæssigt og bliver dyrere.

   

  Implantater sættes ind kirurgisk. Indgrebet foregår i lokalbedøvelse, og er normalt ikke ubehageligt eller vanskeligt. Princippet er, at der bores et hul i kæbebenet med ganske præcise specifikationer. Heri skrues implantatet forsigtigt på plads. Efter anbringelse af implantaterne skal der en helingsperiode til, hvor implantaterne ikke belastes.

   

  Når implantaterne er fint helede sættes et mellemstykke ovenpå. Efter to til fire uger kan der så tages aftryk til krone, bro eller protese.

   

 • Parodontose

  Parodontose eller parodontitis: Betyder betændelse rundt om tanden. Parodontose er en folkesygdom, som de fleste får på et eller andet tidspunkt i livet. Parodontose giver sjældent symptomer og kan ikke ses med det blotte øje, men ofte vil man kunne opleve dårlig ånde. Der vil som regel være blødning og ømhed ved tandbørstning og spisning.

   

  Parodontose er en betændelsestilstand i den knogle, som tandroden sidder fast i. Betændelsen fører til, at knoglen langsomt "ædes op" og når processen er langt fremskreden, begynder tænderne at føles løse. Nogle forhold har betydning for risikoen for at udvikle parodontose: rygning, nedsat immunforsvar, stress, diabetes, mundtørhed, knogleskørhed, alder.

   

  Vi kontrollerer ved undersøgelser tænderne for parodontose. Opdages sygdommen i tide, kan den oftest behandles og kontrolleres.

   

  Vi prøver altid at forebygge og behandle parodontose med hyppige grundige tandrensninger. Bliver tandkødslommerne alligevel for dybe, så kan kirurgisk indgreb komme på tale. Ofte medfører ubehandlet paradentose desværre med tiden tab af tænder. Heldigvis er det aldrig for sent at gøre noget ved det.

   

  Selv skal du især være opmærksom på, om dit tandkød er rødt eller bløder lidt ved tandbørstning.

   

  Ved tandrensning vil der blive fjernet tandsten og bakteriebelægninger (årsagen til infektion) på tænder og rodoverflader. Behandlingen dræber de bakteriekulturer, der er årsag til problemerne og gør samtidig tandkødslommerne mindre, så der bliver mindre risiko for problemer og tab af tænder fremover. Selv større tandkødsproblemer og paradentose kan i dag behandles.

   

  Vi registrerer dybe tandkødslommerne, dels for at holde øje med udviklingen over tid, dels for at kunne instruere patienten i den mest hensigtsmæssige hjemmetandpleje. Hjemmetandplejen er meget vigtig . Patienter med parodentose skal være meget bedre til at holde mundhygiejnen i top.

   

  Vi kan sammen også gøre meget for at holde tandkødsproblemerne i skak. Vi taler sammen om, hvad du selv kan gøre for at holde både tænder og tandkød i god form. Når du kommer på klinikken, sørger vi fremover for, at dine tandkødslommer bliver renset effektivt, så risikoen for fremtidige problemer med tandkødet og tandtab bliver meget mindre.

 • Kroner

  Ny krone samme dag med moderne teknik

   

  En krone er en kunstig erstatning for en naturlige tandkrone. Behandlingen anvendes typisk på tænder med revner eller store fyldninger og knækkende tænder. Med Cerec  teknologi  kan vi fremstille en krone i samme seance. Det hele bliver klaret på et enkelt besøg, og så holder en kvalitetskrone i en meget lang årrække. Det er et økonomisk godt valg.

   

  Kroner fremstilles på klinikken umiddelbart efter et digitalt fotografi af din tand. På den måde undgår du ubehaget ved en ske med aftryksmateriale i munden. Det moderne udstyr vil gør det både lettere og mere behageligt at være patient hos os.

   

  Tandlægen fører et scanner-kamera over tænderne så al information lagres i en CEREC-computer, der så beregner nøjagtigt, hvilken form den nye krone skal have. Cerec-computeren sikrer høj præcision, og kronens udformning kan optimeres af tandlægen, før den fremstilles. En fræser, der er tilsluttet computeren, skærer så kronen i den nøjagtige form og farve. Kronen fræses ud af en stærk porcelænsblok og kan påsættes samme dag. Vi bruger en speciel keramisk porcelæn, der har samme egenskaber og udseende som almindelige tænder.

   

  For at gøre det billigere kan man i dag få kroner produceret i mange steder i udlandet, men desværre er der også mange eksempler på svindel med guldindholdet og meget svingende kvalitet.

   

  En kvalitetskrone sat professionelt på holder under normale forhold bedre. Så selv om de koster lidt mere, er det et økonomisk godt valg.

   

  Vi lægger vægt på høj kvalitet og et højt informationsniveau.

   

 • Facader

  Er formen på tænderne eller tandstillingen et problem, kan behandling med porcelænsfacader være løsningen for varige smukke tænder. Porcelænsfacader er tynde stærke skaller, der limes uden på din egne tænder for at opnå et kosmetisk flot resultat.

   

  Porcelænsfacader kræver minimal beslibning af tænderne, men kan give et helt utroligt flot resultat. Behandlingen er permanent, og derfor er det ikke en behandling, som skal gentages efter 2-3 år som blegningen.

 • Rodspids operationer

  Har du betændelse i kæben, selvom din tand er rodbehandlet, kan problemet ofte løses ved at fjerne lidt at rodspidsen og lægge en lille fyldning i den.  På den måde er der gode chancer for at bevare din tand.

   

  Ofte kan man gå rundt med en kronisk betændelsestilstand i kæben uden at vide af det. Et røntgenbillede vil afsløre problemet.

   

 • Tandlægeskræk

  Tandlægeskræk (odontofobi) er noget, mange mennesker hævder, de lider af.

   

  Fugtige håndflader og sved på panden opstår spontant ved indgangen til klinikken. Ængstelse og lysten til at aflyse en aftalt tid hos tandlægen kan holde patienter væk i mange år. Ofte ved personen selv, at det er uhensigtsmæssigt at droppe ud af den regelmæssige tandpleje. Nogle føler skam over det voksende behandlingsbehov eller ligefrem forfaldet i deres mund, men kan ikke overskue situationen. Det bliver en selvforstærkende nedadgående spiral.

   

  Rigtig mange mennesker kan kureres for tandlægeskræk blot ved gentagne gange at opleve, at tandlægen sikrer smertefri bedøvelse og efterfølgende smertefri behandling. Vi har rigtig god erfaring med at få disse patienter tilbage i regelmæssig tandpleje. Det er afgørende at skabe nødvendig tillid ved hjælp et højt informationsniveau og så opfylde løftet om smertefri behandling.

   

  En patient med tandlægeskræk skal kunne stole på smertefri behandling hver gang. Vi gør altid vores bedste, for at du skal føle dig godt tilpas.

   

  Ring for en uforpligtende undersøgelse med nødvendige røntgenbilleder, og få den nødvendige tillid til din nye tandlæge før du siger ja til behandling.

 • Tandpine

  Har du akut tandpine, er det muligt at komme til samme dag, hvis du ringer inden kl. 10. Ringer du senere kan du som regel også være heldig at få en tid, men det kan ikke garanteres. Vi gør altid vores yderste for at hjælpe dig så hurtigt som muligt.

   

  Vi gør altid vores bedste for at behandlingen er smertefri. Bedøvelse bliver lagt skånsomt, så du oftes får en fuldstændig smertefri oplevelse i stolen.

   

Tandlæge Bo Lyndgaard

Tandlæge Bo Lyndgaard

Stengade 53, 1. th.

3000 Helsingør

 

Kontakt os

4921 1437

Stengade 53, 1. th.

Telefon: 49 21 14 37

 

Copyright © 2017 Bo Lyndgaard

Åbningstider

Mandag: 8.00 - 17.00

Tirsdag: 8.00 - 15.00

Onsdag: 7.45 - 15.00

Torsdag: 7.45 - 15.00

Fredag: 8.00 - 12.00

>